January 04, 2010

Cuti-cuti Cyberview Lodge Resort & Spa, Cyberjaya (and JB)

Oh.. banyaknya benda nak update...

Tapi semenjak dua menjak ni memang agak malas berblog. Lebih banyak ber-fb-ing. Sebab fb thru mobile saja..it's in your hands.. cewah.. Tapi tak dapat lah cerita panjang lebar kan...
Anyway, tetap nak cerita juga kat sini juga..
Cyberview Lodge here we comes...

Last week kami telah pergi bercuti. Setelah menimbangkan beberapa lokasi pilihan dan peluang, akhirnya kami telah memilih tempat yang perjalanannya dari rumah cuma memakan masa 1/2 jam sahaja. Ke mana? Cyberjaya.. hehhehe....

Matlamat percutian kali ini untuk relax dan bagi anak-anak mandi kolam puas-puas. Sebab tu tak cari tempat yang banyak lokasi berjalan-jalan.

Kami bermalam di Cyberview Lodge Resort and Spa. Rate satu malam memang mahalll... Untuk bilik paling minimum je (Deluxe Chalet) RM900++. Tapi bila book thru online dapat discount 60% so dapat la dalam Rm380++ (++ tu untuk tax).. Tapi bilik dia memang best.. Besar dan luas.. Boleh pilih nak yang 1 King bed atau 2 queen bed... (kami pilih 2 queen bed tapi bilik tak ready lagi masa kami sampai. Malas nak tunggu so ambil je la yang King bed. Anyway ok sebab ada sofa'bed' yang tak reti camne nak bukak hehhe). Ada balcony with very nice view nampak pool and garden... hijau dan tenang... Ada plasma TV, dvd player.. Siap ada PC ready with free internet access.. Dapat welcome gift, a cute little teddy bear, 2 pieces of mint choc and couple of apples..

konon nak bergambar macam pengantin baru.. tapi ada je yang nak enterprem.. heheh

Breakfast was included.. nice range of food.. nasi lemak, mi goreng, roti canai, me rebus, dim sum, bubur, baked beans, hotdog, pastries and bun, waffles, etc etc... tak rasa semua pun sebab tak terlarat.. tapi mi rebus memang sedap.. pastries dia pun sedap-sedap semuanya.. nak tapau tapi terlupa nak bawak beg.. heheh...


and the highlight of the vacation is... swimming pool! Very the best one.... The swimming pool concept is very interesting... Bertingkat-tingkat... The highest part is for kids.. (Wading Pool) konsep macam kat pantai.. agak luas juga jadi puaslah budak-budak bermain dan menjelajah... 2nd part for the adults (Swimming Pool).. siap ada air terjun lagi.. kami tak pergi sini sebab airnya dalam.. And the lowest part is macam kolam tapi tak dalam dan agak tersorok sikit (Lower Pool).. Kalau untuk orang yang malu-malu sikit sesuai la kat sini sebab yang 2 tadi tu agak open.


Tapi memang syok!!... budak-budak la... Lagipun tak berapa ada orang sangat so memang satu pool tu kami yang punya.. hehhe.. (apa taknya.. kul 8.30 pagi dah terjun kolam) Mak budak main-main air je.. Pimpin raihana.. (raihana takut air la..) Teringin gak nak terjun tapi takde proper costume.. hehheh..

wading pool... ada orang kata nampak macam banjir kat kampung-kampung.. iye ker..

ayah tengah berfikir pasal presentation esok untuk workshop kat JB.. cian..

swimming pool... err.. sorry la tak berapa nampak.. nampak air terjun je...

Lower Pool

Sebenarnya banyak lagi tempat/aktiviti lain yang kami tak sempat discover.. contohnya boleh memancing, naik basikal, main basketball, main tennis, spa (this is actually the specialities of this resort... tapi mama tak try..) and actually ada satu lagi yang sepatutnya kitorang menjelajah.. Kid's club... kat situ katanya ada macam-macam game... tapi tak sempat nak check out la.. habis tu, asyik kat kolam je...

nice garden next to Sembunyi Spa..

All in all.. memang kami suka.. Berbaloi-baloi... Tambahan pula kami takde travelling cost yang lain... driver pun tak penat travel jauh-jauh... Next time memang nak datang sini lagi...

Visit to JB

Alkisahnya balik dari Cyberview, petang tu juga kami kena bertolak ke JB sebab ayah ada workshop hari esoknya. Bawa nek sekali, bermalam di rumah Pak Zan. Mandi kolam lagi? Haruss.... Dengan intensive training selama 4 hari hasilnya Luqman, Humaira dan Maisara dah boleh berenang sikit-sikit.. cewah... caiyok.. caiyok...

3 comments:

mama3A's said...

salam kenal...

actually tgh plan nak bawak family rehat2 kat cyberview lodge nie... macam best jer kan... nak tanya sikit leh? duk baper ari kat situ? breakfast for kid kena baper ea??
tq
selly@mqa.gov.my

mamasherry said...

salam mama3A's, masa tu kami pergi satu malam je.. breakfast masa tu inclusive semua.. tapi anak-anak saya semua kecik2 lagi 7 tahun ke bawah...

mama3A's said...

hmm... menarik tu.
tima kasih yer..