April 06, 2011

My Craving for Red Velvet Cake

I was introduced to red velvet cake by my officemate, K Hani. K Hani baru buka outlet kat bangi. So walaupun sebelum ni memang dia ada online business, tapi sekarang sebab dah ada outlet, semakin kerap la dibawanya kek/quiche/pie ke office untuk dijual.

Cerita pasal red velvet, mula-mula k hani bawa sikit sebagai sample. Sapa nak beli ada juga dia bawa pek kecik-kecik satu berharga rm10. Bila rasa sepotong, terus jatuh cinta huhu... Terus sambar RM10 makan sorang hehehhe.... Makan sikit-sikit. Kalau makan terus banyak-banyak akan rasa muak sebab atas dia cheese. So hari ni makan sikit, simpan dalam peti ais, esok sambung makan lagi... isk isk.. sayang betul kat cake ni hehhe..

Last monday order red velvet cup cake kat k hani for return bill 'closing' meeting. Order 2 kotak. Sekotak untuk meeting, sekotak bawak balik rumah. The kids pun suka especially Luqman. Bawak balik tapi bila malam dah macam malas nak makan so tak sempat la makan. Tapi dah  pesan kat budak2 tinggal satu untuk mama.

Sampai kat office, teringat-ingat RV kat rumah. isk horrornya. Kebetulan pulak k hani bawak lagi apalagi sambar la lagi satu untuk makan kat office. Itu cerita semalam.. hari ni sambung makan lagi.. nampak macam boleh tahan sampai esok ada lagi sikit ni boleh simpan dalam peti ais... hehheehe

Wah, wah, wah... habislah kami kat office ni.. konon masing-masing masuk Just Lose IT.. tapi sejak ada tokei cake kat office ni macamana nak lose it? Mama pun sejak dua menjak ni dah naik 1-2 kilo.. hheheh.. which is good.. aiming for my ideal weight...

K Ina, my neighbour sebelah kat office ni suruh buat sendiri.. suruh minta resepi kat k hani.. Hmmm... kek coklatku pun dah berkurun tak buat.. Bila lah semangat mau datang kembali....


Hmmm... sedap, sedap, sedap!

p/s - isk.. tengah sibuk buat ITPRC paper pon sempat lagi update blog.... hehhehe

4 comments:

deizal said...

oo..bila berat badan naik buat2 musykil pulak

mamasherry said...

Opsssss.... Hehe

SuKun said...

kak ya..bes ke? opismate ima azman minha tu pun suke gile ngn kek ni..nnt ima suh die amik ati kak ya bg red velvet ni ms meeting cug nnt..hehe

mamasherry said...

dah citer pun tanya lagi bes ke... best la! hehhehe... nanti k ya dah tak buat dah product2 ni... kitorang restructure la.. tengah buat handover..