March 22, 2011

Mat'amun Al-Barada, Bdr Tun Hussein Onn

Sepatutnya hari Isnin semalam kami masih berada di Kuantan. Tapi disebabkan beberapa hal yang tak dapat dielakkan dan tak dapat diputuskan, maka petang/malam Ahad tu kami dah balik ke KL.

Namun cuti telah diambil. Luqman Humaira Maisara pergi sekolah macam biasa. Tapi Imran dan Raihana bila nampak mama dan ayah cuti, mereka pun tak nak lah pergi sekolah (ingatkan boleh dating dengan ayah hari tu ehhehehe).

Tengahari tu selepas membeli-belah barang keperluan di Carrefour BTHO, kami singgah di Al Barada, Restoran arab yang baru di buka di BTHO. Lokasinya di shoplot bersebelahan dengan Carrefour tapi di bahagian belakang.

Enjoy the pic!


 Semangat!
 Nasi Mandi with Half Chicken. The chicken is marvellous! Tak lembut sangat, tak keras sangat. Rempah dia berasa. Nasi pun lembut, tak macam kat Saba' hari tu..
 Ayah ordered Lamb with Egg. Makan dengan roti. Sodaaaapp!
 Satu lagi dish kita order - Humous. Cicah roti. Sedap juga!
Wah sampai tertidur-tidur makan... Imran makan sampai kembung perut.. heehehe...

Sebenarnya kami nak order kebab tapi all type of kebabs and sandwiches (cth kebab, shawarma, etc) tak available during daytime. Malam baru ada. But it's ok. The lamb with egg and humous which actually falls under category appetizer is more than enough. So all in all - Mandi Rice + lamb with egg + humous + ice lemon tea + lemon tea = RM35. Makan untuk 4 orang, tapau lagi Nasi Mandi tu tak habis dimakan. Kat rumah boleh makan sampai dinner. So kesimpulannya... sedap dan berbaloi-baloi.... hehhehe... Lain kali kena datang malam lah nak pekena kebab pulak.

5 comments:

deizal said...

yeah! celcom bonus besok, boleh gi lagi

mamasherry said...

yeay yeay...

SuKun said...

cam murah je..ke saba yg mahal?

mamasherry said...

kan macam murah kan.. tak reti jugak kalau nak compare ngan tempat-tempat lain..

nuun said...

murah ke mahal tu