March 02, 2015

Makan-makan... Mee Tarik Warisan Asli

Kami sudah jatuh hati dengan Mee Tarik Warisan Asli!

Sebenarnya dah laaama sangat teringin nak makan mee tarik warisan asli ni. Akhirnya dapat juga merasa. Masa mula-mula tu makan berdua je dengan suami. Kami pergi yang kat Sg Besi. Kalau ikutkan ceritanya yang kt Sg Besi ni yang first dibuka. Satu lagi cawangan di Bdr Baru Bangi, agak baru jugalah dibuka di situ. Kat tempat lain tak pasti pulak tapi macam ada lagi cawangannya tapi saya pun tak tau sangat.


Ikut recommendation dalam internet, kami order Mee soup with beef, Lamb toothpick dan Ba Bao Tea. Memang terbaik! Tapi makan memang tak abis. Lamb toothpick tu rasa macam sate-sate sikit. Tapi mahal yang tu dalam RM28 kalau tak silap. Mee yang kami ambik ni harga dalam RM12 sebab yang ni campur Mee kuning tarik dengan mihun. Sebenarnya tak tau pun dia campur, first time kan makan. Sebenarnya ada yang mee tarik saja. Yang tu murah sikit dalam RM7. Lain kali saya akan ambik yang tu je. Yang RM12 tu tak abis makan.


So lepas tu, kami bawa sekeluarga pulak. Kami pergi yang kat Bangi. Lagi dekat dan tempatnya lebih selesa dan besar. Semua orang suka lah.


Aqlan makan tak ingat dunia hehe. Memang dia suka sangat. Aqil pulak dok hirup kuah sup je. Tak berapa nak makan mee nya.


Sebelum Luqman masuk asrama hari tu, bawak dia pulak makan lagi kat sini. Siap tambah lagi semangkuk tu luqman! Amboi... memang sedap sangat la tu. Ba bao tea tu pun dia suka. Kadang-kadang kami beli ba bao tea yang kering lepas tu buat sendiri kat rumah.

Memang sedap makan kat Mee Tarik Warisan Asli ni. Highly recommended!!

No comments: